You, the petitioner
Spoelingschuit

Behoud de Schiedamsche Spoelingschuit

608 signatures

De historisch belangrijke -laatste- spoelingschuit ligt op de kade te vergaan. Als er op korte termijn geen begin wordt gemaakt met de restauratie gaat deze laatste spoelingschuit verloren. Dit kunnen en mogen we niet toestaan.

Petition

We

ondertekenaars van deze petitie, (oud-)Schiedammers die begaan zijn met de historie van de stad met in het bijzonder de historie van de jeneverindustrie in Schiedam

 

observe

dat de voor de jenevergeschiedenis van Schiedam zo belangrijke (laatste) spoelingschuit op de kade achter molen de Noord in zeer slechte staat verkeert en zonder ingrijpen op korte termijn onherstelbaar beschadigd zal zijn.

 

and request

Gemeente Schiedam om op korte termijn actie te ondernemen en over te gaan tot het (laten) restaureren van de spoelingschuit om deze als belangrijk onderdeel van de historie van Schiedam te behouden.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Schiedam 
Petition desk:
Closing date:
2021-06-25 
Lead petitioner:
Arjan te Hoonte 
Organisation:
Behoud de Spoelingschuit 

History

Signatures

Updates

Petitie spoelingschiit

Op vrijdag 25 juni gaan wij, Alwine van Winsen en Arjan te Hoonte, de petitie overhandigen. Wij willen alle ondertekenaars enorm bedanken voor de steun die jullie ons hebben gegeven door het ondertekenen van deze petitie.

+Read more...

Alleen al het starten van deze petitie gestart jullie snelle steun heeft ervoor gezorgd dat er al enige actie is geweest rondom deze spoelingschuit: er zijn metingen gedaan, de schuit is voorzien van een (beschermend) zeil, er hangt al een bord van de Reparatiewerkplaats.....

2021-06-24